Herkenbaar? Voor de zomer trainen alleen het vet gaat er niet vanaf. Een sixpack kan je wel hebben, maar als je vet over je blokjes heen hebt heeft het nog steeds geen zin. Er zijn veel verschillende methodes hoe je vet kan verbranden. Je kan meer cardio gaan doen, minder eten, of juist aan krachtraining gaan doen. Met dit artikel laat ik zien hoe je vetmassa nou verbrand. Je lichaam gebruikt energie bij dingen die je in het dagelijks leven doet. Die energie krijg je binnen via eten en drinken. Je lichaam gebruikt het of slaat het op. Dit wordt ook wel de energiebalans genoemd. In theorie is vet verbranden heel simpel. Dit doe je namelijk door af te vallen. Afvallen kan op verschillende manieren zoals al was verteld. De beste manier om echt snel vet te verbranden is door s’ochtends als je wakker bent 1 minuut te planken. Hierdoor train je ook gelijk je buik dus werkt mee voor je sixpack die je graag wil. Je moet het elke ochtend doen, net wanneer je wakker bent geworden gelijk, maar waarom zou je dit s’ochtends doen? De reden is simpel. Zoals ik al had gezegd gebruikt je lichaam energie. En slaat ook energie op die je uit eten en drinken krijgt. Eet je teveel dan slaat je lichaam het op. Dit wordt gedaan in vet. Als je s’ochtends gelijk nadat je wakker bent dit doet. Gaat je lichaam natuurlijk energie verbruiken. Je hebt als het goed is nog niet gegeten dus gaat je lichaam vet verbranden dat het heeft opgeslagen. Dit is handige truc om snel vet te verbranden. Tijdens het trainen is de makkelijkste manier om vet te verbranden, hoge kilo’s en weinig herhalingen. Ook na elke training doe tien minuten cardio, dit zorgt ervoor dat op de spiergroep waarop je hebt getraind sneller vet op wordt verbrandt. Ook op internet staan honderden tips met wat het beste werkt. En sommige werken echt, en andere zijn kling klare onzin. Vorige zomer ben ik ook in 2 maand tijd van 14% vet naar 8% vet gegaan. Nu ik net uit mijn bulk periode kom moet ik nu ook weer beginnen met droogtrainen. Let nog steeds op je eten bij het gebruiken van deze tips. Probeer 3 maal daags maaltijden te eten en probeer vet eten te vermijden. Ook brood! Brood is heel verradelijk het is gezond, maar voor vet vebranden werkt het niet. Probeer anders met magere kwark te ontbijten dit is een beter ontbijt voor vetverbranding.

Fatburners werken ze?

De zomer nadert en je wil snel afvallen je ziet fatburners staan, je twijfel moet ik ze gaan halen? Er zijn veel verschillende meningen over fatburners of het troep is of echt werkt, maar hoe werkt zo’n fatburner nou eigenlijk precies dan?

Wat zit er eigenlijk in fatburners en hoe werkt het?

Fatburners bevatten stoffen waardoor je meer energie krijgt en je stofwisseling wordt verhoogt. De stoffen die over het algemeen in fatburners zitten zijn:

  1. L-Carnitine
  2. Groene thee
  3. Guarana
  4. Cafeïne
  5. Taurine
  6. CLA

Van elke stof weten we niet zeker of ze helpen met vet verbranden, we weten alleen zeker van cafeïne dat het het honger gevoel stopt en extra energie geeft waardoor je ook meer afvalt. Door de extra energie die je krijgt zorgt ervoor dat je extra calorieën gaat verbranden, naast de calorieën die je verbrand met trainen. Zo werken fatburners dus.

Nadeel van fatburners.

Een nadeel van fatburners is dat niet alle fatburners echt werken sommige zijn gewoon een goed marketingpraatje. Bij goede fatburners is het nadeel dat na enige tijd dat de werking minder moet. Eigenlijk zou je daarom de dosering moeten verhogen. Doe dit nooit zomaar dit is slecht voor je lichaam. Een betere manier om vet te verbanden is dus minder eten en meer bewegen.